Kirsi Tikka

Kirsi on kokenut ja suosittu joogaopettaja ja hyvinvointivalmentaja. Häneltä löytyy monipuolista liikuntataustaa aina lapsuuden muodostelmaluistelusta yleisurheiluun asti. Pisimmän korren veivät kuitenkin opinnot Suomen Kansallisoopperan Balettilaitoksessa vuosina 1999-2006, josta hän valmistui ammattitanssijaksi. Lukuista loukkaantumiset ja muut muutokset elämässä ohjasivat hänet toisaalle – joogan maailmaan.

Joogaa ja pilatesta Kirsi on opettanut vuodesta 2009 alkaen pääkaupunki -seudulla sekä kymmenillä retriiteillä ympäri Suomea. Liikkumisen lisäksi Kirsi on intohimoinen taiteen suurkuluttaja: hän on ollut mukana tuottamassa tanssi -ja taidetapahtumia, maalaussivellin pysyy myös vaivatta hyppysissä tällä oman elämänsä Picassolla. Tämä luonnonlapsen saattaa löytää myös seikkailemasta niin surffi- kuin skeittilaudan vauhdittamana.

kirsi-tikka-movementespoo
Kirsi on suorittanut RYT 200- joogaopettajatutkinnon Jenni Morrison-Jackin ja Mia Jokinivan koulutuksessa Villa Mandalassa vuosina 2012-2013. Tällä hetkellä hän täydentää RYT 500- joogaopintojaan Tanya Popovichin johdolla ja hän valmistui ayurvediseksi joogahierojaksi keväällä 2016.

”Joogassa minua kiehtoo sen universaali kieli, joka toivottaa tervetulleiksi kaikenlaiset ihmiset ympäri maapalloa – ulkonäköön, kokoon ja uskonnolliseen vakaumukseen katsomatta. Lähtökohtaisesti joogassa pyritään siihen, miltä asana tuntuu, eikä siihen miltä se näyttää, ja tämä tuntuu tanssijana vapauttavalta, sillä olen koko ikäni treenannut juuri päinvastoin. Kaikkein tärkein on siis se, miltä oikeasti kehossa tuntuu ja se, että oppii kuuntelemaan mihin asti juuri tänään harjoitus on tarpeellista viedä. Parhaimmillaan joogatessa voi luoda joka kerta uusia ja uusia elämyksiä ja tutkimusretkiä omaan itseensä, koska jokainen harjoitus on aina erilainen samalla tapaa kuin jokainen päivä on erilainen.”

”Pyrin lisäkouluttamaan itseäni eri opettajien johdolla ja inspiroitumaan erilaisista asioista ja elämäntarinoista. Kun yrittää säilyttää loputtoman lapsenomaisen uteliaisuuden ja mielenkiinnon elämää kohtaan, voi löytää loputtomasti uutta, joka sytyttää intohimon. ”

Niin omassa treenaamisessa kuin opetuksessa Kirsi on äärimmäisen tarkka suoritustekniikasta, mutta silti kaikki perustuu siihen, että tekemisessä pitää säilyttää mielekkyys, sallivuus ja huumori.

Säännöllisten viikkotuntien lisäksi Kirsi valmentaa personal trainereita Personal Trainer Akatemiassa, jossa hän toimii henkisenä valmentajana ja joogaopettajana. Voit harjoitella Kirsin kanssa myös onlinessa Yogobe- palvelun kautta. Ja löytyy toimeliaalta monitaiturilta myös yhdessä Jarno Härkösen kanssa kirjoitettu kirjakin ”30 askelta toimivaan kehoon ja mieleen”.

Seuraa Kirsiä:

Instagram: @kirsitikkayoga

Facebook: Kirsi Tikka Yoga