Jukka Rajala

Jukka Rajala on pitkän linjan valmentaja, joka aloitti oman Personal Trainer -uransa vuonna 2004. Lajihistoriaa Jukalla on voimaharjoittelusta, joka tuli jääkiekon tukiharjoitteluna mukaan jo 14 -vuotiaana. Voimaharjoittelusta siirtyminen kahvakuulilla harjoitteluun vei Jukan aina kilpalavoille asti, josta käteen jäi känsien lisäksi Girevoy Sportin, eli kahvakuulaurheilun Suomenmestaruus ja amatöörien Maailmanmestaruus. Jätettyään kilpalavat 2011, alkoi tai pikemminkin jatkui tutkimusmatka kehonpainoharjoittelun saloihin, jossa oppia on haettu useilta maailman ykkösopettajista.

jukka-rajala-400pix
Usean vuoden tutkimuksen tuloksena Jukka perusti Suomeen ensimmäisen kehonpainoharjoittelun koulutusohjelman, CompactFit Bodyweight Training Coach, jonka on suorittanut tähän mennessä jo sadat liikunta-alan ammattilaiset ja kehonpainoharjoittelusta ylipäätään kiinnostuneet. Tuoreimpana juttuna häneltä myös Movement & Mobility Coach -koulutus. 

Jukan erityisosaamista onkin oman kehon hyödyntäminen monipuolisessa harjoittelussa, jossa huomioidaan voiman lisäksi liikkuvuus ja kehonhallinta. Jukka on Suomen uranuurtajia kehonpainolla harjoittelun kouluttajan ja on jakanut siinä neuvoja usean vuoden ajan myös eri medioissa. Vuonna 2011 CompactFitin johtoon siirtynyt Rajala oli Suomessa ensimmäisiä Personal Trainereita, jotka alkoivat käyttää kahvakuulia harjoitteluvälineenä asiakkaiden kanssa.

Vuonna 2005 harva tiesi koko välineen olemassaolosta, mutta Jukalle se loi hyvän pohjan uran kehittymiselle. Vaikka kahvakuulilla harjoittelu on jäänyt vähemmällä, ei itsensä kehittäminen ole siihen tyssännyt ja Jukka tunnetaankin pedantista otteestaan siihen mitä opettaa. Walk the walk, talk the talk, on ehdottomasti Jukan mentaliteetti ja jokainen oppilas voi olla varma, että pelkällä youtube -videoiden katselulla ei ole meriittejä kerätty! Vain panostamalla omaan ammattitaitoonsa voi oikeasti tarjota jotain sellaista, mitä muut eivät voi!

Jukan pitkäaikaisena toiveena oli ollut perustaa Suomeen koulutusorganisaatio, joka voisi tarjota niin hyvää opetusta, ettei kellään jäisi epäselväksi sieltä valmistuneiden huipputaso. Tästä syntyi vuonna 2015 Personal Trainer Akatemia.

Toisena tavoitteena on ollut monipuolisen liikkeen ja Movement -filosofian levittäminen, joiden seurauksena ovat syntyneet Movement Centerit Helsingin Hakaniemeen ja Käpylään.

Tuotteliaan moniosaajan käsissä on syntynyt myös vuonna 2015 ”Kehonpainoharjoittelu Movement” -kirja yhdessä Jarno Härkösen kanssa, sekä parhaillaan työn alla on keväällä 2017 ilmestyvä käsilläseisontaan syventyvä kirja.

Joten voit olla varma tullessasi Tapiolaan Jukan käsilläseisonta-tunneille, että ohjaaminen on todellista huipputasoa ja jokainen saa omalle tasolleen sopivaa ohjausta!

Seuraa Jukka:

Instagram: @compactfit

Facebook: Jukka Rajala Movement System Coach

Youtube: CompactFit-kanava