Jooga ja Kehonhuolto

Joogatunneilla lajivalikoimamme kuuluvat Yin-jooga, Yin&Yang-jooga, Flow-jooga ja Yogafunc. Lisäksi tarjoamme Kehonhuolto -tunteja. Tutustu tarkemmin tuntikuvauksiin alta.

Flow-jooga:

Tämä virtaava joogatunti kehittää liikkuvuutta, voimaa ja lihastasapainoa koko kehossa. Harjoituksessa otetaan huomioon oikeat anatomiset linjaukset ja liikesarjat tapahtuvat hengityksen rytmittämänä. Flow-joogatunneilla yhdistellään erilaisia joogatyylejä, sekä samalla teemme harjoitteita, jotaka edistävät kehon toiminnallisuutta arjessa. Tuntien sisältö vaihtelee ohjaajasta riippuen: Yoga & Movement Centerin jokaisella joogaopettajalla on monipuolinen harjoittelutausta sekä he ovat saanet koulutuksensa eri tyylisuuntien joogakoulutuksista. Pääset siis harjoittelemaan joogaa monipuolisesti!

Tason 1/2 tunnit ovat tarkoitettu joogaa aloittaville, sekä aiemmin jooganneille. Tason 2/3 tunti on haastavampi, mikä on suunnattu pidempään jooganneille. Haastavilla tunneilla harjoitellaan myös käsitasapainoilu -harjoitteita.

Yin-jooga:

Yin harjoittelu tapahtuu paikallaan, pysähtyen hetkeen ja kehoon. Yin-osia kehossa ovat nivelet, luut sekä lihaskalvot (faskiat). Näitä kehon osia on harjoitettava älykkäästi, rauhallisesti ja hellävaraisesti, sillä yin-osat eivät kestä yang-tyyppistä (voimakasta, aktivoivaa, äkkinäistä) harjoittelua. Yin jooga on tarkoitettu harjoituttamaan nivelsiteiden alueita, jotta niihin tulisi vahvuutta ja liikkuvuutta. Asennoissa viivytään n. 4-8minuuttia per liike.

Tämä rentouttava ja syvävenyttelyn tyyppinen tunti sopii kaikille. Tunnilla käytetään apuvälineitä, kuten joogaremmejä ja joogablokkeja. Varaa mukaasi lämmintä vaatetusta ja avoin mieli.

Yin&Yang-jooga:

Tässä harjoituksessa sekoitetaan kahta vastakkaista energiaa, YIN sekä YANG. Yang-jooga on kehoa vahvistavaa, dynaamista, energisoivaa joogaa, joka kehittää myös tasapainoa sekä kehon hallintaa. Dynaamisen osuuden liikkeet yhdistyvät toisiinsa hengityksen kuljettamana ja niissä pysytään vain hetki.

Yin osuudessa olemme asanoissa useita minuutteja, joka mahdollistaa asentojen vaikutukset myös syvemmällä tasolla sidekudoksissa saakka. Kehon jännitykset sulaa, mieli hiljenee, sekä hermosto rauhoittuu.

Näin löydetään tasapaino joka harmonisoi koko kehoa ja mieltä.

movementespoo-logo-maisema-800pix