Aaro Helander

Kouvolasta helsinkiläistynyt personal trainer ja valmentaja Aaro harrasti nuorena pikajuoksua ja telinevoimistelua, mutta sen jälkeen kunto oli päässyt tipahtamaan tasolle, jossa portaidenkin kävely tuntui ajoittain hieman haastavalta ja ruokavalio koostui lähinnä pakastepizzoista. Tiukka suunnanvaihdos elämässä ohjasi mielenkiinnon antaumuksella ravitsemuksen ja lihaskuntoharjoittelun todellisiin periaatteisiin.

Aaro Helander ihmislippu

Salitreenistä yhdistettynä kehonpainoharjoitteluun löytyi mielekäs kokonaisuus. Nykyään fyysinen harjoittelu kulkee elämässä käsi kädessä mentaalisen harjoittelun kanssa. Treenimuoto on oma variaatio Christopher Sommerin lanseeraamasta GST:stä (Gymnastic Strength Training), jossa tavoitteena on kehittää kaikkia fyysisiä ominaisuuksia tasapainoisesti, tuloksena vahva ja notkea fysiikka.

Aaro on tunnetusti suhteettoman pitkä (185 cm) ja painava (94 kg) uhmatakseen painovoimaa vaativien kehonpainoliikkeiden parissa – mutta se ei miestä näitä tekemästä estä! Itse asiassa Aaro oli liian painava Street Workoutin SM-kisakarsintaan, ja joutui pudottamaan painonsa hyvän maun rajoihin päästäkseen alle 90-kiloisten sarjaan kisaamaan – yli 90-kiloisten sarjassa oli nimittäin kilpailijakato.

Aaro Helander kehonpainoharjoittelu

Aaro on EHFA-sertifioitu personal trainer, Team Sportlifen sponsoroima urheilija, puoli-ammattimainen viulisti, Street Workoutin raskaan sarjan suomenmestari vuodelta 2015, ja IT-alan yrittäjä. Hän on perustanut Kouvolan Urheiluakatemiaan Yleistaitovalmennus-treenikonseptin, jossa tavoitteena on edesauttaa nuorten urheilijoiden lajiharrastusta GST-valmennuksen keinoin. Nykyään hän valmentaa myös Käpylän Movement Centerillä.

Aaro kehittää yrityksensä Elonhakkuu Oy:n kanssa Next Level -nimistä kehonpainoharjoitteluun suunnattua mobiiliapplikaatiota. Tavoitteena on kerätä kehonpainolajien kovimmat nimet ympäri maailmaa tuottamaan tutoriaaleja ja treeniohjelmia, jotka paketoidaan pelimäiseen Skill Tree -formaattiin.

Seuraa Aaroa:

Instagram: @_highlander_

Aaro Helander voimistely